Концерт ученица завршног разреда Јелисавете Чачић и Валентине Лучковић

У петак, 29.11.2019. године, у Уметничком павиљону „Цвијета Зузорић“ у Београду, одржан је концерт ученица завршног разреда виолончела Школе за музичке таленте у Ћуприји, Јелисавете Чачић (класа проф. Ели Крстева) и Валентине Лучковић (класа проф. Невена Бусарац). Клавирску сарадњу обема ученицама је пружила проф. Радмила Стојановић, а гост концерта била је виолинисткиња Николина Маричић, такође ученица завршног разреда, у класи проф. Божидара Радосављевића.
Ученице су за ову прилику припремиле сонате познатих композитора. Јелисавета је извела сонату у Це – дуру оп. 119, Сергеја Прокофијева, док је Валентина одабрала сонату бр. 2 у Де – дуру, Феликса Менделсона. Николина се публици представила соло комадом у форми сонате Еугена Исаја, оп. 27 бр. 3 - „Балада“.
Публику на концерту, која је бројила око 50 људи чинили су, између осталих некадашњи и садашњи наставници Школе за музичке таленте, као и бивши ученици, који су својом подршком мотивисали извођаче на сцени.
Исти програм ученице ће извести на првом делу дипломског испита, најављеног за 3.12.2019. године у Камерној сали Школе за музичке таленте, пред гостујућом комисијом са Факултета музичке уметности и наставницима Школе.

Ели Крстева