svg

Школа за музичке таленте
Адреса: Стевана Сремца бр.2, 35230 Ћуприја
Телефон/Факс: 035/ 8472 344
Eлектрoнскa поштa:
direktor@talenti.edu.rs
administracija@talenti.edu.rs

  Наступ на свечаној Академији поводом Св. Саве

  Актуелна дешавања, Концертна делатност / 29. јануар 2024.

  Светосавска Академија под називом„У духу светосавља“ коју организује Министарство просвете, одржана је 27. јануара у 20 сати у МТС дворани у Београду.

  Управо из Министарства просвете, али и од редитеља целог овог пројекта господина Петра Станојловића, позвани смо да узмемо учешћа на овој националној прослави, као школа од посебног националног интереса.

  Према речима Министарке просвете Славице Ђукић Дејановић, ово је била прилика да образовни систем покаже да има нешто што је највредније, а то су деца. Управо су деца из наше школе, тј. гудачки  оркестар средњошколаца, увеличали ову свечану прославу, извевши нашу националну химну, затим у делу који је био посвећен деци страдалој у мајским трагедијама, композицију младог композитора Андрије Чикића „Емоције“ и на крају свог наступа композицију српске ауторке Ирене Поповић – Драговић „Деци“, коју је посветила управо ученицима Школе за музичке таленте у Ћуприји.

  Било нам је задовољство да се пред целом нацијом представимо својим наступом. Убрзо је уследило писмо захвалности од саме Министарке просвете, која каже да су „ученици Школе за музичке таленте, надмашили очекивања и одушевили присутне госте својим емотивним извођењем, и да је поносна на младе таленте, који су с разлогом подржани како од свог наставника Драгана Мирчића, тако и од свих осталих у образовно – васпитном, као и у уметничком процесу“

  У Ћуприји, 29.1.2024.год.
  Подносилац извештаја,
  Данијела Јовић, директор