svg

Школа за музичке талентеАдреса: Стевана Сремца бр.2, 35230 Ћуприја Телефон/Факс: 035/ 8472 344 Eлектрoнскa поштa: direktor@talenti.edu.rs administracija@talenti.edu.rs

  Недељна палачинкарница

  Остала дешавања / 29. јануар 2024.

  У недељу, 28. 1. 2024. године реализовао сам васпитну активност под називом Недељна палачинкарница са ученицима који су изразили жељу за припремањем палачинки. Циљ ове активности јесте да ученици искажу своје кулинарске вештине, науче нешто ново и разоноде се, те да успоставе квалитетне интерперсоналне релације, како са васпитачем, тако и са својим вршњацима, учесницима активности.

  У уводном делу активности ученицима сам представио план данашње активности и образложио им значај активног учешћа у истој. Све потребне састојке смо припремили и започели са припремом данашње посластице. Од састојака потребни су нам били: јаја, млеко, брашно, уље, кисела вода, шећер, еурокрем и млевена плазма.

  У средишњем делу активности су ученици, у сарадњи са васпитачем, имали прилику да демонстрирају своје кулинарске способности. Сваки од ученика је дао свој допринос и активно учествовао у целокупном процесу припремања палачинки. Заједнички смо, у пријатној и веселој радној атмосфери, радили на свим корацима припреме оброка. Док смо припремали укусну посластицу, разговарали смо о значају конзумирања правилне исхране, као и о могућим уступцима и повременој конзумацији нездравих, а укусних намирница.

  У завршном делу активности смо се посветили аранжирању и припреми трпезе, сервирању оброка и дегустирању истог. Међусобно смо разговарали и уживали у храни коју смо заједнички припремили, уз пријатне тонове музике.

  Васпитач: Горан Николић