svg

Школа за музичке таленте
Адреса: Стевана Сремца бр.2, 35230 Ћуприја
Телефон/Факс: 035/ 8472 344
Eлектрoнскa поштa:
direktor@talenti.edu.rs
administracija@talenti.edu.rs

  Мајсторски курсеви професора са гудачке катедре ФМУ у просторијама Школе

  Мајсторски курсеви / 3. март 2023.

  У оквиру сарадње Факултета музичке уметности у Београду и Школе за музичке таленте у Ћуприји, у среду и четвртак 01. и 02. марта 2023. године, за ученике наше школе су организовани мајсторски курсеви професора са гудачке катедре ФМУ у просторијама Школе.
  Курсеви су организовани у сарадњи са Срђаном Сретеновићем, професором виолончела на ФМУ и помоћником директора за уметничку област у школи и наставницима Школе за музичке таленте. На позив наше школе су се одазвали професори:
  Мадлен Стокић, виолина
  Немања Марјановић, виола
  Дејан Божић, виолончело
  Слободан Герић, контрабас

  Професори су одржали часове ученицима старијих разреда основне школе, као и ученицима средње школе. На часовима су, у зависности од своје индивидуалне наставе, присуствовали и наставници школе. Време које су професори издвојили за рад и дружење са ученицима и наставницима Школе било је значајно и за припрему предстојећег другог колоквијума из главног предмета, као и за такмичења која нас очекују током наредних месеци.

  Сарадња Факултета музичке уметности и Школе за музичке таленте важна је ученицима наше школе, јер се на тај начин професори Факултета са њима упознају, прате њихов рад и напредак, дају сугестије у припреми ученика за студије, тиме олакшавајући ученицима избор места даљег школовања и охрабрујући младе таленте да остану у својој земљи.

  Ели Крстева,
  наставница виолончела