svg

Школа за музичке таленте
Адреса: Стевана Сремца бр.2, 35230 Ћуприја
Телефон/Факс: 035/ 8472 344
Eлектрoнскa поштa:
direktor@talenti.edu.rs
administracija@talenti.edu.rs

    Такмичење  „Далеки акорди“ 

    Актуелна дешавања, Такмичења / 28. април 2023.

    У периоду од 23. – 27. априла, 2023.године, у Републици Хрватској, у Сплиту, одржано је 26. Међународно такмичењe младих уметника, „Далеки Акорди“. Неколико ученика из наше школе узело је учешћа на овом такмичењу: Ника Шуља (виолина, 5. разред), Александра Ђокић (виолина, 6. разред), Стојанка Пешић (виолина,10. разред), из класе проф. Драгутина Младеновића, Нађа Комленић (виолина, 8. разред) из класе проф. Оливере Милић – Хиршер, Лена Павловић (виолина, 2. разред), Лена Зорић (виола, 6. разред), из класе проф. Немање Живановића и Михајло Јовановић (виолончело, 6. разред), из класе проф. Стефана Гавриловића, кл. сарадник Катарина Николић.

    У конкуренцији од преко 200 гудача из више земаља из окружења, наших шест ученика се пласирало веома високо у својим категоријама:

    1. Ника Шуља – 1. награда
    2. Александра Ђокић – 1. награда
    3. Стојанка Пешић – 1. награда
    4. Нађа Комленић – 1. награда
    5. Лена Павловић – 2. награда
    6. Лена Зорић – 2. награда
    7. Михајло Јовановић – 2. награда

    Чланови међународног жирија на овом такмичењу, у саставу: Mariarosaria D’Aprile, Yuval Gotlibovich, Vildana Repše, за виолину и виолу, као и Миа Грубишић, Гал Фаганел и Зоран Марковић за виолончело и контрабас, су се веома лепим речима обратили нашим кандидатима и поделили са њима корисне и похвалне коментаре. Посебно су истакли леп и негован тон, као и озбиљан приступ у познавању текста и надахнутој интерпретацији.

    Деца су у пратњи својих професора, интересантно провела време у граду Сплиту, разгледајући Стари град, културна и знаменита здања, као што је зграда казалишта, затим тргове, стару музичку школу, посластичарнице и познату стару пијацу „Пазар“.

    Директорка школе Данијела Јовић, која је такође била на овом такмичењу, искористила је време да одслуша кандидате из наше школе, али и других школа из региона и да направи контакте са њиховим професорима, како би се остварила сарадња и у нашу школу дошли ученици из суседних земаља. Директорка школе „Јосип Хатзе“ у Сплиту, Весна Алебић, прихватила је позив да са својим сарадницима посети нашу школу и присуствује концерту прославе јубилеја – 50 година од оснивања Школе за музичке таленте у Ћуприји.

    Професори:
    Драгутин Младеновић, виолина
    Оливера Милић – Хиршер, виолина
    Немања Живановић, виола
    Стефан Гавриловић, виолончело

    Директорка: Данијела Јовић