svg

Школа за музичке таленте
Адреса: Стевана Сремца бр.2, 35230 Ћуприја
Телефон/Факс: 035/ 8472 344
Eлектрoнскa поштa:
direktor@talenti.edu.rs
administracija@talenti.edu.rs

    Концерт Ање и Укија Оваскаинена

    Концертна делатност / 1. фебруар 2023.

    У уторак, 31.01.2023. године од 19:00 часова у сали Школе за музичке таленте, солистички концерт је одржала млада виолинисткиња Ања Оваскаинен уз клавирску сарадњу свог оца, истакнутог пијанисте финског порекла, Укија Оваскаинена.
    Ања Оваскаинен је студенткиња основних студија виолине на Факултету музичке уметности у Београду, у класи проф. Роберта Лакатоша, док је Уки Оваскаинен самостални уметнички сарадник на катедри за гудачке инструменте, на истом факултету.
    На програму концерта била су дела Ј. С. Баха, Л. ван Бетовена, Ј. Брамса и М. Равела.

    Концерт су отворила два става сонате бр. 2 за соло виолину Ј.С. Баха у а – молу, а затим је уследила соната за клавир и виолину бр.5, оп. 24 Л. ван Бетовена. Након дуготрајног аплауза чули смо и сонату бр. 3, оп. 108 Ј. Брамса, а за крај и технички захтеван комад за виолину и клавир М. Равела: „Циганин“.

    Ученици и запослени Школе за музичке таленте имали су прилику да уживају у професионализму двоје уметника, који су иновативним приступом и снажним звуком обојили позната дела и мотивисали нас да наставимо посвећен рад на развијању музичког талента.

    Ели Крстева,
    професор виолончела