svg

Школа за музичке таленте
Адреса: Стевана Сремца бр.2, 35230 Ћуприја
Телефон/Факс: 035/ 8472 344
Eлектрoнскa поштa:
direktor@talenti.edu.rs
administracija@talenti.edu.rs

  Дечја недеља

  Остала дешавања / 14. октобар 2020.

  Oд 5. до 11. октобра 2020. године
  У оквиру Дечје недеље, 7. октобра 2020. године, дан је посвећен менталном здрављу ученика и одржане су  активности са ученицима свих узрасних група. Тема активности је била универзална за све ученике „Срећа је у осмеху“. Број ученика је варирао у зависности од узаста ученика.

  Прва активност је предвиђена за ученике других средњих школа – 17 ученика, друга за ученике од 1. до 5. разреда Школе за музичке таленте (12 ученика), а трећа за остале ученике Школе за музичке таленте (10 ученика).
  Приликом реализације активности водило се рачуна о превентивним мерама које су прописане у складу са актуелном ситуацијом са COVID – 19 вирусом. Циљ радионице је дружење, опуштање, стварање осећаја пријатности и среће због припадања групи. Сви ученици су активно учествовали у реализацији активности, што је резултирало изради и постављању паноа (разговор на задату тему, могућност да слушају једни друге, исписивање и наглас читање порука о срећи и осмеху).       

  Затим, 11. октобра 2020. године, одржане су Спортско – рекреативне активности ученика школе, од 13:00 до 14:30 часова на спортским теренима Школе. Овим активностима је претходио разговор са свим ученицима од 11:45 до 12:30 сати. Разговарали смо о активностима  у оквиру Дечје  недеље и конструктивно планирали предстојеће  активности.
  Циљ активности јесте дружење, тимски рад, развој здравих навика и разумевање важности вежбања и рекреације.
  Ученицима је, најпре, на самом почетку објашњено шта ћемо радити током ове активности.  Активност се састојала у следећем: Направили смо круг, те смо једни другима додавали лопту. Сваки од учесника налазио се у положају чучња, те је била неопходна концентрација,  равнотежа и тимски рад.

  У организацији активности учествовали су Горан Николић, васпитач,  Снежана Велојевић, васпитач на стручној пракси и Стефана Ракић Јевтић, васпитач-волонтер.

  Васпитач:
  Горан Николић

  Украшавање јесењег дрвета

  У среду, 7.10.2020. године у периоду од 11:00 часова до 12:30 часова су ученици смо од 1. до 4. разреда уз помоћ васпитачице Марине Ђорђевић и васпитача – волонтера Милице Миленковић у школском дворишту украшавале јесење дрво. Од сакупљеног лишћа и шишарки украсили смо гранчице, а ученици су на папирима у боји цртали разне облике (лишће, облаке, срца..),  украшавали  их и писали  поруке у вези са јесени, зашто воле јесен, који су јесењи плодови, шта их асоцира на то годишње доба и слично. Ученици су имали интересантне одговоре, били су вредни и свако је својим папиром украсио дрво. Около смо лепили шишарке, гранчице и зрна кукуруза, а сточић на коме се налази дрво украсили смо јесењим плодовима (дуње, кукуруз, тиква, шишарке).

  Васпитачице Милица Миленковић и Марина Ђорђевић

  „Дечја права“

  Активност је реализована у петак, 09.10.2020. године у учионици на другом спрату у интернату са ученицима петог разреда. Разговарали смо о томе како су настала, која су то права, када је усвојена Декларација о правима детета. Свако од ученика је навео бар једно дечје право. Поделиле смо им папире о исписаним правима детета, имали су задатак да их исецкају и залепе са одговарајућом сликом. На крају смо слике обојили и прочитали сва права детета. Од материјала смо користили маказе, папире, фломастере, бојице…

  Васпитачице:
  Марина Ђорђевић и Милица Миленковић

  Акција прикупљања смећа из школског дворишта

  Акција је реализована у петак, 09.10.2020. године од 13:00 до 13:30 часова са ученицима од 1. до 4. разреда у школском дворишту. Учествовало је шест ученика. Од материјала смо користили кесе и рукавице.
  Ученици су се лепо дружили и забављали приликом сређивања дворишта.

  Васпитачице:
  Марина Ђорђевић и Милица Миленковић

  МАСКЕНБАЛ

  Поводом обележавања Дечје недеље, 9.10.2020.године, са почетком у 20:00 часова одржан је маскенбал у холу школе. Активно учешће су узели сви ученици школе,  као и  васпитачи. Ученици су били креативни и изнели планирану активност на најбољи могући начин. Васпитачи који су учествовали у извођењу активности су Александра Вулић, Јелена Белошевић, Снежана Велојевић и Дејан Ђорђевић.

  Васпитач,
  Дејан Ђорђевић

  Ученици од првог до четвртог разреда, са наставницима разредне наставе Јованом Тодоровић и Весном Андрејић и наставницом енглеског језика Татјаном Петровић, обележили су дане Дечје недеље разним активностима.
  Током радне недеље, ученици су израђивали ликовне и литерарне радове,  на тему Другарства, а потом смо у петак, 9.10.2020.године, направили изложбу у холу школе.
  Такође, поводом обележавања Дечје недеље, бавили смо се и дечијим правима. Пано са правима деце и илустрацијама права, направили смо и поставили у холу школе.

  Наставница разредне наставе,
  Јована Тодоровић