svg

Школа за музичке талентеАдреса: Стевана Сремца бр.2, 35230 Ћуприја Телефон/Факс: 035/ 8472 344 Eлектрoнскa поштa: direktor@talenti.edu.rs administracija@talenti.edu.rs

  Драгутин Младеновић

  Рођен у Београду. Своје музичко образовање започео је са професором Миланом Димитријевићем, а нижу музичку школу Мокрањац завршио је у класи професора Владимира Бобића у Београду.

  Од 1992. до 1998. године се школовао у „Централној средњој специјалној музичкој школи, под патронатом Државног конзерваторијума Чајковски у Москви“ у класи професорке Галине Степановне Турчанинове.

  Током 1998. године уписује студије на Краљевском конзерваторијуму музике у Антверпену (Белгија), где је 2006. године магистрирао. Драгутин Младеновић је 2007. године магистрирао и на Одсеку за савремену музику, код професора Михаила Безвергхног, на Краљевском Универзитету музике у Генту (Белгија). Такође је 2010. године завршио и Специјалистичке студије на Одсеку за камерну музику на Факултету музичке уметности у Београду, у класи професора Уроша Пешића.

  Драгутин Младеновић је добитник првих награда на Републичким и Савезним такмичењима као и прве награде на Међународном такмичењу „Петар Коњовић“ у Београду. Био је добитник стипендије „100 најбољих постдипломаца“, коју додељује Фондација за младе таленте Републике Србије.

  Од 2007. године запослен је као професор виолине у Школи за музичке таленте у Ћуприји. За 16 година рада у овој престижној установи, са својим ђацима је освојио велики број награда на Републичким такмичењима, фестивалима, као и награде на реномираним међународним такмичењима Ј. Коцијан (Чешка), А. Постаћини (Италија),Таленти за Европу (Словачка), Aртур Гремио (Белгија), Охридски Бисери (Македонија) Ј. Хубаи (Мађарска). Његови ученици својим наступима представљају Школу у свим великим концертним дворанама у Србији као и на гостовањима Школе у иностранству.    

  Од 2010.године председник је МУЗИКУС-а, Удружења за ширење и подстицај музичке културе у Србији и уметнички директор АРЛЕММ фестивала.

  Добитник је награде за најбољег професора на такмичењу Таленти за Европу у Словачкој, као и награде за најперспективнијег младог педагога 2017. године на међународном такмичењу гудача у Сремској Митровици.