svg

Школа за музичке таленте
Адреса: Стевана Сремца бр.2, 35230 Ћуприја
Телефон/Факс: 035/ 8472 344
Eлектрoнскa поштa:
direktor@talenti.edu.rs
administracija@talenti.edu.rs

  Душан Здравковић

  Рођен је у Ћуприји 25.05.1984.године. Основно и средње музичко образовање, стекао је у Школи за музичке таленте у Ћуприји, у класи Саше Куленовића. Основне студије завршава на Факултету музичке уметности у Београду (класа Слободана Герића), а затим се усавршава у Норвешкој, на Универзитету уметности Ставангер (класа Игор Елисеев). 

  Усавршавао се на мајсторским курсевима Зорана Марковића, Константина Богина, Свена Хаугена, Алберта Бочинија и других педагога и извођача. Добитник је бројних првих награда и лауреата на државним такмичењима. Сарадник је „Stavanger symphony orchestra“, као и Симфонијског оркестра РТС-а са којим је остварио многобројне аудио и визуелне записе, „Симфонијског оркестра Југоисточне Европе“ и многих других оркестара у региону.

  Наступао је као солиста у свим познатијим салама у земљи, укључујући обе сале Задужбине Илије М. Коларца, галерију САНУ, велику салу СКЦ-а, као и Скупштину града Београда.

  Од 2015. године, професор је у Школи за музичке таленте. Бивши ђаци његове класе студирају и раде широм Европе , укључујући престижне универзитете и оркестре (Берлин, Фрајбург, Дизелдорф, Љубљана, Београд). 

  Камерни ансамбл Серафим, који чини 12 гудача, основао је 2022. године са циљем промовисања класичне музике и српских композитора са којима наступа по Србији. Тренутно је на докторским студијама на Факултету музичке уметности у Београду у класи Слободана Герића. Посвећен је извођењу нових композиција за контрабас, као и креирању и издавању инструктивног штива за ђаке.