svg

Школа за музичке таленте
Адреса: Стевана Сремца бр.2, 35230 Ћуприја
Телефон/Факс: 035/ 8472 344
Eлектрoнскa поштa:
direktor@talenti.edu.rs
administracija@talenti.edu.rs

    Ели Крстева

    Ели Крстева је рођена 1988.године у Панчеву. Основно и средње музичко образовање стекла је као ученик генерације у музичкој школи “Јован Бандур” у Панчеву, у класи проф. Бојана Тирменштајна. Основне, мастер и специјалистичке студије завршила је на Факултету музичке уметности у Београду у класама професора Сандре Белић и Срђана Сретеновића. Током школовања освајала је бројне награде на такмичењима у земљи и иностранству, похађала је мајсторске курсеве реномираних виолончелиста (Marc Copey, Anatolij Krastev, Tobias Štosijek, Ruben Dubrowsky, Jorg Zwicker), била је члан Филхармоније младих “Борислав Пашћан”, “Омладинског Симфонијског Оркестра Србије”, као и интернационалног оркестра “Central European Initiative Youth Orchestra”. Наступала је у градовима Србије и у иностранству (Француска, Словенија, Словачка, Италија, Аустрија, Мађарска, Румунија), а у београдским салама: Дворани и Галерији Задужбине Илије М. Коларца, Југословенском Драмском Позоришту, Студентском културном центру, као и Галеријама АРТГЕТ, САНУ и ПРОГРЕС. 

    Посвећена је педагошком раду још од својих основних студија. У периоду 2009/2010. и 2011 – 2013.године предавала је виолончело и камерну музику у музичкој школи „Јосип Славенски“ у Београду, а од 2014.године ради у „Школи за музичке таленте“ у Ћуприји као наставник камерне музике и виолончела. Током 2015.године била је гостујући професор секције виолончела на пројекту Sistema Europe Youth Orchestra у Милану (Италија). Од 2018.године је лиценцирани наставник. Стручно се усавршава у области музичке педагогије и на пољу рада са даровитом децом.

    Ели Крстева је члан гудачког квартета АРКО, као и гудачког триа Алегра. „Велика одговорност, коју осећам према образовању и васпитању будућих младих уметника, као и посвећеност у раду са њима, истрајност и пажљивост у бирању адекватног приступа сваком ученику понаособ сачињавају моју личност и покрећу ме да непрекидно учим, истражујем и усавршавам се као педагог, музичар и део тима тако важне установе као што је Школа за музичке таленте у Ћуприји.“