svg

Школа за музичке талентеАдреса: Стевана Сремца бр.2, 35230 Ћуприја Телефон/Факс: 035/ 8472 344 Eлектрoнскa поштa: direktor@talenti.edu.rs administracija@talenti.edu.rs

  Гитар Арт Фестивал

  Актуелна дешавања, Концертна делатност / 13. мај 2023.

  Већ другу сезону сарађујемо са композиторком Мајом ле Ру – Обрадовић. На Гитар Арт Фестивалу, у Великој сали Коларчеве задужбине, 12. маја одржано је ауторско вече ове композиторке, на којој се својим композицијама представила београдској публици, са солистима, нашим младим афирмисаним гитаристом Војином Коцићем и швајцарским гитаристом Јохан Шмитом, победником значајног европског такмичења.

  Велики оркестар, састављен од ученика средње школе, који је припремио професор Драган Мирчић, извео је Баладу Магичне долине, Кончерто Латино за 2 гитаре, као и композиције Локо и Јано блуз.

  Концерт је отпочео композицијом „Јужни Атлантик“ коју је дириговао Уметнички руководилац Школе, Срђан Сретеновић.

  Концерт је био веома успешан и наши ученици су се од професионалног оркестра разликовали само по својој младости, јер је пуноћа звука, топлина израза и професионалност на сцени била својствена искусним уметницима. Тог мишљења је и селектор Гитар Арт-а, гитариста Бошко Радојичић, али и публика, која је то потврдила громогласним аплаузом.

  Још један у низу успешних концерата у години јубилеја – 50 година од оснивања Школе за музичке таленте у Ћуприји.

  Данијела Јовић,
  директорка