svg

Школа за музичке талентеАдреса: Стевана Сремца бр.2, 35230 Ћуприја Телефон/Факс: 035/ 8472 344 Eлектрoнскa поштa: direktor@talenti.edu.rs administracija@talenti.edu.rs

  Ивана Ћирић

  Рођена сам 1979.године у Ћуприји. Своје основно образовање сам стекла у школи Ђура Јакшић у родном граду. Рано примећујем како се често загледам у друго биће дубоко заинтересована за понашање и емоције. Вечита питања: шта, како и зашто. Посебно сам волела разговоре о животним темама са психологом  школе. Учила нас је да промишљамо и мудрим питањима изазивала је наше ставове и мишљења.  На једном од таквих часова донела сам одлуку да ћу се бавити људима, помажући им да боље разумеју, прихвате и воле себе. Одатле је све ишло очекиваним током. Уписујем Гимназију у Ћуприји, затим Филозофски факултет у Нишу, одсек психологија.

  Иако сам знала да у нашем граду постоји посебна музичка школа, са концептом њеног рада сам се непосредно први пут упознала у периоду од 2006. до 2008.године када сам радила на пословима стручног сарадника – психолога.  У међувремену радила сам на пословима наставника психологије и васпитача у школи са домом ученика у Новом Саду, затим ме је пут одвео у медије где сам на једном пројекту радила као камерман, путовала регионом и паралелно завршавала курс за е- бизнис и интернет маркетинг.  У мају 2014.године, када се Србија борила са поплавама, радила сам при хуманитарној организацији која је пружала психолошку подршку и помоћ грађанима Параћина да превазиђу девастирајуће околности у којима су се нашли. Од 2016.године стручни сам сарадник – психолог Школе за музичке таленте у Ћуприји. Осим на пословима психолога, радила сам и на пословима организатора практичне наставе и помоћника директора. Укључена сам у рад више актива и тимова.

  Рад са децом и младима ме дубоко покреће и сматрам га веома креативним. Предност да могу учествовати у формирању непоновљивог бића испуњава ме захвалношћу. 

  Халил Џубран је то савршено срочио:

  Ваша деца нису ваша.

  Они су синови и кћери чежње самог живота.

  Они долазе кроз вас, али нису ваши.

  Иако су са вама, ипак вам не припадају.

  Ви им можете пружити љубав, али не и ваше мисли,

  Јер они имају своје мисли…

  Можете да тежите да личите на њих, али не пожелите да их направите према свом лику, Јер живот не иде уназад нити се задржава у јучерашњици.