svg

Школа за музичке таленте
Адреса: Стевана Сремца бр.2, 35230 Ћуприја
Телефон/Факс: 035/ 8472 344
Eлектрoнскa поштa:
direktor@talenti.edu.rs
administracija@talenti.edu.rs

  Mајсторски курс камерне музике – професор Евгенија Епштајн

  Мајсторски курсеви / 3. април 2019.

  Школа за музичке таленте је у периоду од 31.03. до 02.04.2019. године угостила реномирану виолинисткињу Евгенију Епштајн из Израела. Иза проф. Епштајн стоји вишедеценијски рад у гудачком квартету „Авив“ са великим бројем одсвираних концерата у безмало свим најпрестижнијим концертним дворанама широм света. Поред концертне делатности, Евгенија Епштајн се бави и педагошким радом на Академији уметности у Сплиту.
  У три дана колико је трајао мастерклас, проф. Епштајн  се представило осам наших камерних састава из класа професора Драгана Мирчића и Милоша Чорлије као и Мали оркестар школе у класи професора Жељка Ивовића, а трећи дан курса био је резервисан и за завршни концерт полазника.
  Ово је била сјајна прилика за наше ученике да покажу завидни ниво спремности и да се додатно припреме за предстојеће Републичко такмичење у Београду .На завршном концерту су се представили сви наши камерни ансамбли који су учествовали као и Мали оркестар.
  Одушевљење нису крили ни ђаци, а ни сам предавач, који је приметио и похвалио висок ниво извођаштва и велики професионализам код наших камерних ансамбала и малог оркестра школе.