svg

Школа за музичке таленте
Адреса: Стевана Сремца бр.2, 35230 Ћуприја
Телефон/Факс: 035/ 8472 344
Eлектрoнскa поштa:
direktor@talenti.edu.rs
administracija@talenti.edu.rs

    Концерт Strings&Stars 9. децембра 2023. у Коларчевој задужбини

    Актуелна дешавања / 30. новембар 2023.

    Концертна серија Strings&Stars одржаће се по трећи пут у Београду 9. децембра, када ће се на сцени Коларчеве задужбине удружити млади уметници из Србије и иностранства.

    У суботу, 9. децембра 2023. године, у Задужбини Илије М. Коларца од 20 часова наступиће Велики оркестар школе за музичке таленте из Ћуприје, заједно са пијанисткињом Нур Ајади, резиденцијалном уметницом престижне Капеле Краљице Елизабете из Белгије („Queen Elisabeth Music Chapel“). На програму ће бити композиције Маје Ле Ру Обрадовић, Енрикеа Гранадоса, Хоакина Турине и В. А. Моцарта. Ово је трећи пут да се на концерту срећу наш изузетни Оркестар Школе за музичке таленте из Ћуприје и млада звезда у успону из иностранства; претходно су гостовали гитариста Јохан Шмит из Швајцарске, и сопран Колин Инфант из Француске. Од ове године, овај, сада већ традиционални концерт, носи назив Strings&Stars. Бесплатне улазнице за концерт могу се преузети на благајни Коларчеве задужбине.

    Покровитељи овогодишњег издања концерта су амбасаде Белгије и Шпаније које су препознале значај и квалитет ове уметничке сарадње младих музичара, а поводом актуелног председавања Шпаније Европском унијом, и надолазећег председавања Белгије (од 1. јануара 2024. године).