svg

Школа за музичке таленте
Адреса: Стевана Сремца бр.2, 35230 Ћуприја
Телефон/Факс: 035/ 8472 344
Eлектрoнскa поштa:
direktor@talenti.edu.rs
administracija@talenti.edu.rs

  Концерти „STRINGS & STARS“

  Концертна делатност / 14. децембар 2023.

  КОНЦЕРТИ под називом „STRINGS & STARS“ одржани су 7. децембра у холу Школе за музичке таленте у Ћуприји и 9. децембра 2023. у Коларчевој задужбини.

  Концертна серија „STRINGS & STARS“ одржала се по трећи пут у Београду 9. децембра, када су се на сцени Коларчеве задужбине удружили млади уметници из Србије и иностранства.

  У четвртак 7. децембра у холу наше школе и у суботу, 9. децембра 2023. године у Задужбини Илије М. Коларца од 20 часова наступио је Велики оркестар Школе за музичке таленте из Ћуприје,
  заједно са пијанисткињом Нур Ајади, резиденцијалном уметницом престижне Капеле Краљице Елизабете из Белгије („Queen Elisabeth Music Chapel“). Изведене су композиције Маје Ле Ру Обрадовић, Енрикеа Гранадоса, Хоакина Турине и В. А. Моцарта и композиторке Бранке Поповић „Из другог угла“.

  Ово је трећи пут да се на концерту срећу наш изузетни Оркестар Школе за музичке таленте из Ћуприје са којим ради виолиниста проф. Драган Мирчић и млада звезда у успону из иностранства; претходно су гостовали гитариста Јохан Шмит из Швајцарске и сопран Колин Инфант из Француске.
  Од ове године, овај, сада већ традиционални концерт, носи назив STRINGS & STARS.

  Школу су ове године посетили амбасадори Белгије и Шпаније које је директорка школе Данијела Јовић упознала са јединственим животом и радом ученика у нашој школи.

  Покровитељи овогодишњег издања концерта су амбасаде Белгије и Шпаније које су препознале значај и квалитет ове уметничке сарадње младих музичара, а поводом актуелног председавања Шпаније Европском унијом и надолазећег председавања Белгије (од 1. јануара 2024. године).