svg

Школа за музичке талентеАдреса: Стевана Сремца бр.2, 35230 Ћуприја Телефон/Факс: 035/ 8472 344 Eлектрoнскa поштa: direktor@talenti.edu.rs administracija@talenti.edu.rs

  Кратак приказ првог дела матурског испита

  Остала дешавања / 4. децембар 2019.

  У уторак, 3. децембра 2019. године, у камерној сали Школе за музичке таленте у Ћуприји, одржан је први део матурског испита на ком су овогодишњи дипломци извели сонате.
   Дипломци су извели ремек-дела романтичарске литературе за виолину и виолончело. У оквиру првог дела испита следећим програмом представили су се ученици: Валентина Лучковић (класа проф. Невена Бусарац) – Менделсон: Соната за клавир и виолончело оп. 58 бр. 2 у Де дуру; Катарина Буљанчевић (класа проф. Божа Сарамандић) – Бетовен: Соната оп. 5 бр. 1 у Еф дуру; Николина Маричић (класа проф. Божидар Радосављевић) – Франк: Соната за виолину и клавир у А дуру; Милана Трујановић (класа проф. Даница Гавриловић) – Брамс: Соната за клавир и виолину оп. 108 бр.3 у де молу; Јелисавета Чачић (класа проф. Ели Крстева) – Прокофјев: Соната за виолончело оп. 119 у Це дуру; Петар Радивојевић (класа проф. Даница Гавриловић) – Франк: Соната за виолину и клавир у А дуру
  Клавирска сарадња корепетитора проф. Радмиле Стојановић, проф. Зорана Гавриловића и проф. Наталије Младеновић употпунила је сјајне наступе дипломаца.
  Таленат, труд, ентузијазам и специфичан стилски и уметнички израз овогодишњих дипломаца препознат је од стране професорске комисије, те су ученици први део матурског испита положили са највишим оценама.

  Дуња Савић,
  наставник музичких теоријских предмета