svg

Школа за музичке таленте
Адреса: Стевана Сремца бр.2, 35230 Ћуприја
Телефон/Факс: 035/ 8472 344
Eлектрoнскa поштa:
direktor@talenti.edu.rs
administracija@talenti.edu.rs

  Ксенија Милошевић

  Ксенија Милошевић рођена је 1986. године у Јагодини. Још од најранијег детињства показује велико интересовање за музику и 1995. године уписује МШ „Миленко Живковић“ у Параћину где почиње да свира клавир. 

  Школу за музичке таленте у Ћуприји уписује 1998. године где свира виолончело у класи проф. Зоране Првуловић Мирчић. Током свог музичког образовања развија и велику љубав према теорији музике и науци којом се она бави па тако 2001. године уписује СМШ „Милоје Милојевић“ у Крагујевцу – Одсек теорија музике.

  Академију уметности у Новом Саду одсек Музичка педагогија уписује 2005. године.

  Током студија пева у Војвођанском мешовитом хору где се заљубљује у хорско певање и дириговање. 

  Мастер студије из области Хорско дириговање уписује 2011. године такође на Новосадском универзитету. Под менторством проф. Татјане Остојић брани мастер рад где на целовечерњем концерту диригује хору „Бајићеви славуји“ МШ „Исидор Бајић“ у Новом Саду, након чега стиче звање – Мастер теоретичар уметности.

  Одувек је привлачила музичка педагогија па је још током апсолвентског стажа радила у МШ „Исидор Бајић“ у Новом Саду (солфеђо, теорија музике и хор „Бајићеви славуји“), а затим након студија у МШ „Јосип Славенски“ (солфеђо и теорија музике) у Новом Саду. 

  За време трајања студија као и након завршетка била је стални члан Војвођанског мешовитог хора (2007-2014).

  Након пресељења ради у ОШ „Милан Мијаиловић“ у Јагодини (2020-2023). 

  У Јагодини води Црквени хор при Храму Св. Архангела Михаила и Гаврила од маја 2022. године.

  У Школи за музичке таленте ради од септембра 2023. године. „Повратак у школу враћа ме у срећно и безбрижно детињство јер ова школа пре свега заиста то нуди својим ученицима! Радујем се што могу у педагошком смислу да помогнем ученицима ове школе да што боље савладају и науче градиво јер и сама знам и разумем систематизацију рада ове несвакидашње и предивне установе каква је наша Школа за музичке таленте.“