svg

Школа за музичке талентеАдреса: Стевана Сремца бр.2, 35230 Ћуприја Телефон/Факс: 035/ 8472 344 Eлектрoнскa поштa: direktor@talenti.edu.rs administracija@talenti.edu.rs

  Mајсторски курс контрабаса – професор Драган Лончинa

  Мајсторски курсеви / 10. март 2017.

  У периоду од 5. до 9. марта 2017.године имали смо прилику да угостимо нашег бившег ђака и члана Бечких симфоничара, Драгана Лончину.

  Драган је нашу школу завршио као ђак генерације, а затим наставио школовање на „Глазбеној академији“ у Љубљани у класи професора Зорана Марковића. Неки од оркестара у којима је наступао су: „Густав Малер“ оркестар, „Симфонијски оркестар Баварског радија“ у Минхену, као и „Баварска државна филхармонија“ из Бамберга.  Сарађивао је са врхунским диригентима као што су Марис Јансонс, Рикардо Мути, Бернард Хаитинк, Сер Колин Дејвис, Валери Гергиев.

  Тренутно живи у Бечу, где ради као стални члан Бечког симфонијског оркестра и као сарадник Бечке филхармоније и Државне опере.

  Драган свира на контрабасу Ђузепеа Балдантонија из 1850. године.

  Тема курса је била „Основи технике свирања на контрабасу“. Семинар је био бесплатан за све ученике наше школе и сваки ученик контрабаса је добио укупно четири сата  наставе са професором Лончином.

  Семинар је био отвореног карактера и сви ђаци школе су имали могућност да слушају цео семинар и да добију мноштво савета везаних за њихове будуће каријере.

  У име школе, желимо да се захвалимо професору Лончини на издвојеном времену и уложеном труду. Надамо се да ћемо наставити сарадњу на обострано задовољство и у циљу даљег напредовања наших ђака.

  IMG 3314