svg

Школа за музичке таленте
Адреса: Стевана Сремца бр.2, 35230 Ћуприја
Телефон/Факс: 035/ 8472 344
Eлектрoнскa поштa:
direktor@talenti.edu.rs
administracija@talenti.edu.rs

  Mајсторски курс виолончела – професор Дејан Божић

  Мајсторски курсеви / 25. новембар 2019.

  У периоду од 22 – 24.11.2019. године у Школи за музичке таленте одржан је мајсторски курс проф. Дејана Божића, виолончелисте и ванредног професора за уметничку област виолончело на Факултету музичке уметности у Београду. Курс је похађало осморо ученика, док су могућност да слушају часове имали су и остали ученици Школе, као и запослени. Ученици су у петак, 22.11. имали индивидуалну наставу, док су у суботу, 23.11. радили уз пратњу клавирске сараднице, проф. Јоване Николић. У недељу, након преподневних часова, приређен је завршни концерт свих полазника курса у 13 часова, у камерној сали Школе.

  Професор Дејан Божић је дипломирао на ФМУ у Београду као студент генерације, a магистрирао на Државној високој школи за музику у Тросингену (Немачка), стекавши диплому концертног солисте. Докторирао је на ФМУ у Београду 2016.године, а од 1994. године предаје на истом факултету.
  На часовима са нашим ученицима обрађивао је теме технике свирања виолончела, давао инструкције за методе индивидуалног вежбања, а такође се освртао на тумачење нотног записа и стил извођења у корелацији са епохом у којој је дело написано.

  Након концерта у недељу, професор се обратио полазницима курса и организаторима, захвалан на гостопримству и срдачности, уочивши марљив рад ученика током викенда и висок ниво њихових свирачких способности, а такође је понудио своју помоћ у даљем раду наших виолончелиста, коју су они са захвалношћу прихватили.

  Ели Крстева,
  наставник виолончела