svg

Школа за музичке таленте
Адреса: Стевана Сремца бр.2, 35230 Ћуприја
Телефон/Факс: 035/ 8472 344
Eлектрoнскa поштa:
direktor@talenti.edu.rs
administracija@talenti.edu.rs

  Међународно такмичење „Охридски бисери“, Македонија

  Такмичења / 31. август 2020.

  У периоду од 27. до 30.августа 2020.године одржано је Међународно такмичење „Охридски бисери“ у катедрали цркве Св. Софија у Охриду.  Ученици наше школе, Јована Удовић (класа наставника Драгутина Младеновића), Урош Адамовић (класа наставника Милице Младеновић) и Нађа Комленић (класа наставника Оливере Милић Хиршер) су, у пратњи директорке школе, Данијеле Јовић и наставнице виолине Оливере Милић Хиршер, учествовали на овом традиционалном такмичењу. Више о припремама, учешћу на такмичењу и освојеним наградама можете прочитати у наставку текста.

  „Стигли смо у Охрид у четвртак, 27.8.2020.године. Шетали смо по граду и пробали укусну македонску храну.

  Пробе су, дан пред почетак такмичења, одржане у Галерији фресака Културног центра „Глигор Прличев“. Наши такмичари су вече пред наступ прошетали охридским шеталиштем крај језера.

   

  Велики дан је дошао! Јована и Урош, заједно са директорком, крећу инспирисани на свој наступ у цркву Св. Софија.

  У предивном амбијенту акустичне цркве Св. Софија у Охриду, наступила је Јована Удовић, представивши се својом раскошном музикалношћу и префектном техником, извевши Сонату бр.4 Е. Ysai и Концерт за виолину П.И.Чајковиског, I став.

  Урошев наступ је био самоуверен и сигуран, музикалношћу обојен и виртуозно бриљантан. Урош је звео Хачатурјанов концерт за виолину д-мол I став и Циганске мелодије П. де Сарасате.

  Резултати категодије Ц: Јована Удовић 1. награда, Урош Адамовић 3.награда.

  Петочлани жири је објективно оценио и изузетно се похвално изразио о нашим ученицима и њиховим професорима, Драгутину младеновићу и Милици Младеновић, као и о школи из које долазе такви даровити и вредни ученици, који су на правом путу да постану велики уметници, солисти на виолини.

  У недељу, 30.8.2020.године, у категорији Б, наступила је Нађа Комленић, која је извела Вјетанов концерт а – мол, бр.5, став I.
  Нађа је освојила 2.награду.

  Честитке ученицима и наставницима на постигнутом успеху!

  Данијела Јовић,
  директор