svg

Школа за музичке таленте
Адреса: Стевана Сремца бр.2, 35230 Ћуприја
Телефон/Факс: 035/ 8472 344
Eлектрoнскa поштa:
direktor@talenti.edu.rs
administracija@talenti.edu.rs

    Милица Младеновић

    Рођена у Београду, 1970.године. Основно музичко образовање похађала у музичким школама “Стеван Мокрањац” (Ј. Абрамовић) и “Владимир Ђорђевић” (З.Илић), а средње у музичкој школи “Јосип Славенски” (М. Ристић) у Београду. Студије виолине (1993.) дипломирала на Московском државном конзерваторијуму “П. И. Чајковски” у класи Олге Каверзњеве (катедра В. Климова), ученице Давида Ојстраха. Током школовања у Москви посебно се усавршавала у области камерне музике и гудачког квартета код професора В. М. Сканавија и А. В. Галковског (виолисте Шостакович квартета).

    Усавршавање 1999.године наставила на Високој музичкој школи у Тросингену у Немачкој, у класи Г. Бајнова и Ф. Агостинија. Носилац је дипломе “Стеван Мокрањац” и шестоструки добитник првих награда на фестивалима, републичким и савезним такмичењима, у областима виолина и камерна музика.

    Одржала је низ самосталних концерата у престижним концертним дворанама: сали Београдске Филхармоније, Атријуму Народног музеја, Задужбини И. М. Коларца и Галерији САНУ. Снимала је за Радио и Телевизију Београд.

    По повратку у Србију, од 2008. године ради као професор виолине у Школи за музичке таленте у Ћуприји. Члан је Управног одбора МУЗИКУС-а, Удружења за ширење и подстицај музичке културе у Србији. Своју проширену педагошку делатност обавља у оквиру манифестације АРЛЕММ, од самог оснивања, 2010. године. За више од десет година, колико се Милица Младеновић бави педагошким радом у Школи за музичке таленте у Ћуприји, њени ученици су као солисти и у камерним саставима освојили преко 80 награда, на домаћим и међународним такмичењима, међу којима се издвајају такмичења Намур “Браво“ – Белгија, (2013.године – 3. награда), Усти над Орлици – Чешка, (2014.године – 3.награда), Охридски бисери – Македонија, ( 2020.године – 3. награда). Добитник је награде Ђерђ Зазровић 2013.године. Њени бивши ученици су успешни студенти музичких академија у Београду, Љубљани, Грацу и Бечу. Од својих ученика тражи максималну посвећеност и лепоту музицирања.