svg

Школа за музичке таленте
Адреса: Стевана Сремца бр.2, 35230 Ћуприја
Телефон/Факс: 035/ 8472 344
Eлектрoнскa поштa:
direktor@talenti.edu.rs
administracija@talenti.edu.rs

  Милош Симић

  Професор виоле Милош Симић

  Рођен 1977. године у Ћуприји, у породици музичких педагога.  Средњу музичку школу завршава у музичкој школи ”Мокрањац” у  Београду, у класи виолине проф. Јелене Абрамовић – Стокић. Наредне године дипломира и у класи виоле проф. Томислава милошевића. Током школовања учествује на такмичењима и осваја награде (Београдско такмичење, Фестивал музичких школа, Тортона). Као најбољи дипломац добија награду из фонда “Марије Петровић и Јанка Ристића”, акао солиста и члан камерних ансамбала и оркестра диплому за концертну делатност.

   Факултет музичке уметности у Београду уписује као прворангирани кандитат, у класи проф. Петра Ивановића, код кога завршава редовне студије, а постдипломске студије уписује и завршава у класи проф. Панте Величковића.

  Током студија имао је солистичке концерте у Београду (Галерија културног центра, Етнографски музеј, Атријум народног музеја).

  Похађао је мастеркласoве Вилфрида Штрелеа (вођа виола Берлинске филхармоније), Урлиха Брохена (вођа виола Баварског радија).

   Члан је Панчевачког квартета и Београдског гудачког оркестра „Душан Сковран“ од  2000. године. Од 2002 године до данас је члан и гудачког камерног оркестра “Гудачи Св.Ђорђа”.

  Педагошким радом почиње да се бави 2004.године у школи “Мокрањац” у Београду.

   У Школи за музичке таленте у Ћуприји професор је виоле од 2012. године. Са ученицима из своје класе осваја многобројне награде на Републичком такмичењу музичких  школа Србије, Смотри младих талената у Сремским Карловцима, Међународном  такмичењу гудача у Нишу, Стрингфест-у у Сремској Митровици, Фестивалу музичких школа Србије, Аrt of the strings – Крагујевац. На међународном такмичењу „Таленти за Европу“ одржаном 2023. године у Словачком Долнем Кубину, ученица у његовој класи осваја Гранд При целог такмичења, а Милош Симић добија награду за најбољег професора. Његови ученици настављају своје усавршавање на факултетима у Београду, Новом Саду, Бечу, Берлину…