svg

Школа за музичке таленте
Адреса: Стевана Сремца бр.2, 35230 Ћуприја
Телефон/Факс: 035/ 8472 344
Eлектрoнскa поштa:
direktor@talenti.edu.rs
administracija@talenti.edu.rs

  Наступ на ревијалном делу фестивала „Кустендорф Класик 2023.“

  Актуелна дешавања, Концертна делатност / 4. септембар 2023.

  Мећавник, 2. и 3. септембар 2023. године

  Након петодневних припрема оркестра, од 28-ог августа до 1-ог септембра, кренуло се на пут на Мокру гору. Из Ћуприје смо кренули рано ујутру 2-септембра, а у Мећавник смо стигли истог дана рано поподне. Мали оркестар школе је наступио на ревијалном делу јубиларног, 10-ог по реду „Кустендорф класик“ фестивала. Првог дана смо наступили у башти хотела Висконсин, а другог дана на Главном тргу.
  Осим ревијалног био је и такмичарски део програма. На такмичарском делу је наступило преко двадесет музичара, међу којима и четворо наших бивших ђака; Стојанка Пешић, Јована Удовић, Жељко Тамбурић и Урош Адамовић. Чланови оркестра су слушали све наше такмичаре и свесрдно их подржавали.
  Стојанка Пешић и Јована Удовић су добитнице специјалне награде Емира Кустурице.
  Жири такмичарског дела био је међународни и чинили су га Михаил Голиков (уметнички директор и главни диригент Државног симфонијског оркестра Лењинградске области), Александар Седлар (композитор и диригент) и директорица наше школе, Школе за музичке таленте, Данијела Јовић.

  Као део фестивала, обе вечери викенда смо слушали два сјајна концерта. Прве вечери је наступио сјајни руски џез пијаниста Олег Акуратов, а другог дана оркестар „Станислав Бинички“ и млади челиста Петар Пејчић под руководством диригента Радета Пејчића.

  Чланови оркестра, као и сви наставници, који су били у пратњи оркестра, били су смештени у дивном хотелу Ивер, који се налази на 8км од Мећавника, а сам фестивал и сва догађања на њему, били су у Мећавнику.

  Захваљујемо се домаћинима на предивном гостопримству као и сваке године.