svg

Школа за музичке таленте
Адреса: Стевана Сремца бр.2, 35230 Ћуприја
Телефон/Факс: 035/ 8472 344
Eлектрoнскa поштa:
direktor@talenti.edu.rs
administracija@talenti.edu.rs

  Обележавање Светске недеље борбе против вршњачког насиља

  Остала дешавања / 1. март 2020.

  Извештај поводом недеље борбе против вршњачког насиља „Недеља розих мајица“

  У петак поводом недеље борбе против вршњачког насиља, одржана је радионица са ученицима од 1. до 4. разреда, од 13 часова до 14:30 часова, у учионици за ООН. Присуствовало је 20 ученика.
  Ученици су из помоћ васпитачица и учитељице, од розе хамера израдили беџеве у облику мајица. На табли смо нацртале шаблон како треба да изгледа беџ  и предложиле им примере порука које би ученици написали унутар беџа. Сваки ученик је добио парче хамера за рад у облику квадрата. Ученици су били изузетно вредни и креативни, па су израдили  беџеве и написали своје поруке против вршњачког насиља.

  Од материјала смо користили хамер, маказе, бојице, фломастере.

  Васпитачи: Милица Миленковић, Марина Ђорђевић
  Учитељица: Весна Андрејић

  Графити

  У суботу, 29. 2. 2020. године завршили смо недељу борбе против вршњачког насиља заједничким цртањем графита и дружењем на спортском терену у дворишту школе. Активности је присуствовало 25 ученика. Искористивши беџеве које су израдили дан пре као обележје борбе против вршњачког насиља, ученици свих разреда музичке наставе су у пратњи васпитача Горана Николића, Александре Вулић, Дејана Ђорђевића и наставника Илије Најдановића на спортском терену у дворишту школе заједнички осмислили и нацртали графите који симболизују противљење и борбу против вршњачког насиља кредама у боји. Након тога смо одржали дискусију на тему борбе против вршњачког насиља, колико је оно опасно и лоше по свакога од нас, а затим и по целу заједницу у школи, које су његове последице и због чега је битно да се заједнички боримо против њега.

  Циљ ове активности била је заједничка порука противљена вршњачком насиљу коју смо желели да прикажемо на креативан и иновативан начин и тиме обележимо последњу активност у овој недељи.
  Активност је прошла успешно, ученици су били изузетно мотивисани када су цртање графита  и дискусија били у питању и у будућности можемо да очекујемо још активности овакве врсте!

  Илија Најдановић, наставник практичне наставе