svg

Школа за музичке таленте
Адреса: Стевана Сремца бр.2, 35230 Ћуприја
Телефон/Факс: 035/ 8472 344
Eлектрoнскa поштa:
direktor@talenti.edu.rs
administracija@talenti.edu.rs

  Посета метеоролошкој станици

  Актуелна дешавања, Остала дешавања / 21. март 2023.

  Ученици Музичке школе за таленте у Ћуприји, у оквиру слободних активности, уз пратњу професорке географије, посетили су 1.04.2023. године једну од најстаријих метеоролошких станица у Србији. Посети су присуствовали ученици и основне и средње школе општег образовања. Том приликом, ученици су упознати са историјатом настанка станице и променом њене локације кроз различите историјске периоде, затим упознати са инструментима који врше мерење климатских елемената и на крају како се шаљу подаци на основу којих се формира прогноза времена.

  Уз помоћ стручног лица које ради у станици, имали су прилику да се и сами опробају у улози метеоролога читајући резултате са инструмената. Оно што је ученике највише интересовало јесте, како се читају подаци и како се исти шаљу у централну станицу у Београду.

  Ученици су показали изузетну заинтересованост из области метеорологије и климатологије, што је посебно обрадовало метеоролога који је срдачно показао ученицима сваки инструмент понаособ. Због лоших временских прилика, посета је кратко трајала, али због заинтересованости ученика, биће поновљена у току школске године.

  Славица Радосављевић,
  наставник географије