svg

Школа за музичке таленте
Адреса: Стевана Сремца бр.2, 35230 Ћуприја
Телефон/Факс: 035/ 8472 344
Eлектрoнскa поштa:
direktor@talenti.edu.rs
administracija@talenti.edu.rs

  Посетили смо вртић „Лептирић“ у Ћуприји

  Остала дешавања / 23. фебруар 2023.

  У оквиру пројекта „Звук“, који је осмислила Оливера Трипковић и њене колегинице из вртића „Лептирић“ у Ћуприји, ученици Школе за музичке таленте су позвани да наступе у овој установи у среду, 22.02.2023. године и представе гудачке инструменте деци узраста 4-5 година.

  Тим поводом су ученице виолине из класе проф. Божидара Радосављевића: Јелена Трипковић, 5. разред и Даница Вукелић, 6. разред извеле две композиције К. Штамица и Г. Ф. Телемана писане за дуо виолина, док су ученици виолончела из класе проф. Ели Крстеве – Сташа Филиповић, припремни разред, Петра Филиповић, 3. разред и Андреј Милеуснић, 5. разред – извели три композиције из збирке Ш. Сузукија за ансамбл од три виолончела.

  Посету је организовала и водила проф. Ели Крстева.

  Након наступа, који је подржан великим аплаузом деце и запослених у вртићу, ученици наше школе су радо одговарали на питања деце, везана за похађање наставе гудачких инструмената и бављење музиком као животним позивом, а деца су, у захвалност за одазив наших ученика, на крају посете отпевала песмицу „Звук и тон“ З. М. Васиљевић, уз помоћ својих васпитачица.

  Ели Крстева,
  наставник виолончела