svg

Школа за музичке талентеАдреса: Стевана Сремца бр.2, 35230 Ћуприја Телефон/Факс: 035/ 8472 344 Eлектрoнскa поштa: direktor@talenti.edu.rs administracija@talenti.edu.rs

  Срђан Сретеновић

  Дp уметности виолончелиста Срђан Сретеновић

  Срђан Сретеновић (виолончело) је рођен у Бору, 1976. Учио је виолончело у Школи за музичке таленте у Ћуприји у класи проф. Реље Ћетковића, а затим студирао на Факултету музичке уметности у Београду, у класи проф. Сандре Белић, где је дипломирао (2000), магистрирао (2003) и докторирао 2011. године.

  Учествује у раду разноврсних камерних састава, изводећи дела од барока до савремене музике. Члан је Ансамбла за нову музику Градилиште, у чијем је и уметничком већу.

  Наступао је као солиста са оркестром РТС-а, Оркестром Војске Србије, Црногорским симфонијским оркестром и са хором Collegium musicum. Срђан је сарађивао са диригентима Даринком Матић Маровић, Предрагом Гостом, Јорданом Дафовим; виолинистима Стефаном Миленковићем, Горданом Николићем и Весном Станковић; флаутистом Љубишом Јовановићем, итд. Преко петнаест година био је соло виолончелиста камерног оркестра Гудачи св. Ђорђа. Године 2014. и 2015, био је вођа групе виолончела у Симфонијском оркестру Црне Горе.

  Године 2005. био је финалиста такмичења Музичке омладине у Београду.
  Срђан редовно наступа на домаћим фестивалима као што су Чело фест, БЕМУС, НОМУС, НИМУС, Мокрањчеви дани и Међународна трибина композитора. Снимао је за радио и телевизију Београд, као и за ЦД продукцију Музичког информативног центра, Ансамбла за нову музику Градилиште, и за Музиколошко друштво Србије. Запослен је као ванредни професор на Катедри за гудачке инструменте на Факултету музичке уметности у Београду.