svg

Школа за музичке таленте
Адреса: Стевана Сремца бр.2, 35230 Ћуприја
Телефон/Факс: 035/ 8472 344
Eлектрoнскa поштa:
direktor@talenti.edu.rs
administracija@talenti.edu.rs

  Стефан Гавриловић

  Стефан Гавриловић је рођен 1995.године у Лесковцу. Са осам година започиње своје музичко образовање у основној музичкој школи „Станислав Бинички“ где свира клавир, а у деветој години наставља школовање на виолончелу у  Школи за музичке таленте у Ћуприји где и завршава своје основно и средње музичко образовање у класи проф. Боже Сарамандића.  Добитник је бројних награда на републичким и међународним такмичењима као солиста и камерни извођач. Основне и мастер судије Стефан завршава са највишим оценама на Факултету музичке уметности у Београду у класи проф. Драгана Ђорђевића.

  Био је полазник мајсторских курсева еминентних виолончелиста (Леонид Горохов, Јустус Грим, Денис Северин, Сандра Белић, Вања Кучер, Данијел Гајс…) и полазник оркестарских академија Београдске Филхармоније (Филхадемија), као и оркестарске академије „Бранимир Слокар“ у Љубљани.

  Учествовао је на фестивалима као што су Бемус, Нимус, Бољшој фестивал, Моерс џез фестивал (Немачка), Бриксен Класик фестивал (Италија), Нерпелт музички фестивал (Белгија), Maрибор фестивал (Словенија).

  Као оркестарски извођач је сарађивао са Београдском филхармонијом, Радио оркестром РТС-а, Црногорским симфонијским оркестром, Београдска нова опера, Симфонијски оркестар „Макрис“, Јеврејским камерним оркестром, „Гудачима Светог Ђорђа“, камерним оркестром „Метаморфозис“, Београдским симфоничарима, Новим интернационалним оркестром у Минхену, Интернационални оркестар „Бранимир Слокар“ у Љубљани, Оркестар Бољшој фестивала, Оркестар „Бриксен класика“ у Италији, Светског оркестра из Рима, камерног оркестра „Музикон“, „Оркестар без граница“ (No Borders Orchestra).

  Као професор виолончела је радио у музичким школама „Ватрослав Лисински“ и  „Коста Манојловић“ у Београду. У својству предавача и солисте учествовао је на фестивалу Бриксен класик у Италији.

  Члан је камерног оркестра „Београдски камерни оркестар“ и камерног оркестра „Музикон“. Од 2021.године најпре ради као наставник практичне наставе, а од 2022.године веома успешно и као професор виолончела у Школи за музичке таленте у Ћуприји.