svg

Школа за музичке таленте
Адреса: Стевана Сремца бр.2, 35230 Ћуприја
Телефон/Факс: 035/ 8472 344
Eлектрoнскa поштa:
direktor@talenti.edu.rs
administracija@talenti.edu.rs

  Таленти за Европу

  Такмичења / 2. мај 2017.

  У периоду од 27. априла до 1. маја 2017.године одржано је 21. Интернационално такмичење гудача „Богдан Вархал“ у месту Долни Кубин у Словачкој. На овом петодневном маратону лепих мелодија, међу више од 100 учесника из 15 земаља Европе, представили су се и освојили значајне награде и ученици наше школе.

  Јована Удовић, која свој таленат развија у класи професора Драгутина Младеновића је у другој категорији, од четири категорије такмичара виолиниста освојила прву награду, а ученица Милица Стоиљковић  у трећој категорији,  трећу награду.

  Ученици Милица Стоиљковић (виолина), Милица Костић (виолина), Милена Стоиљковић (виола) и Војислав Веселинов (контрабас)  чине музички извођачки квартет „Рипиено“ који је на овом међународном такмичењу освојио прву награду у другој категорији за камерну музику. Уз вођство професора Драгана Мирчића, ученици који чине овај квартет показали су музичку зрелост, тонску  усклађеност музичких линија и велику извођачку надахнутост.

  Посебна пажња је била посвећена и онима чији је педагошки таленат незаменљив део успеха ученика. Професор камерне музике Драган Мирчић и професор виолине Драгутин Младеновић добили су специјалне награде такмичења за најбоље професоре у својим категоријама.

  Драган Мирчић, наставник камерне музике