svg

Школа за музичке таленте
Адреса: Стевана Сремца бр.2, 35230 Ћуприја
Телефон/Факс: 035/ 8472 344
Eлектрoнскa поштa:
direktor@talenti.edu.rs
administracija@talenti.edu.rs

    Васпитни рад у домовима ученика – Конференција у Врњачкој бањи

    Остала дешавања / 10. октобар 2022.

    У организацији Института за економију и право, у Врњачкој Бањи је од 6. до 9.октобра одржана конференција за васпитаче, стручне сараднике и директоре домова „Васпитни рад у домовима ученика средњих школа Републике Србије“. 

    У оквиру тематског дела конференције имали смо прилику да заједно разматрамо да ли и како примењујемо Закон о ученичком стандарду, затим о томе на који начин и у којој мери друштвене прилике и промене утичу на формирање идентитета младих и на њихово ментално здравље, као и о контроли понашања, теоријским приступима кроз време и којем царству се приклонити.  У оквиру рада у групама бавили смо се процесом адаптације и учењем, животним вештинама и животом у заједници. Колеге из других домова имале су прилику да изнесу своје примере добре праксе у раду са адолесцентима – изазове са којима се суочавају и начине на које их савлађују. 

    Конференцији су присуствовали Марина Ђорђевић, помоћник директора, Горан Николић, васпитач, Жарко Боровина наставник физике, информатике и рачунарства и Ивана Ћирић, стручни сарадник-психолог.