svg

Школа за музичке таленте
Адреса: Стевана Сремца бр.2, 35230 Ћуприја
Телефон/Факс: 035/ 8472 344
Eлектрoнскa поштa:
direktor@talenti.edu.rs
administracija@talenti.edu.rs

  XI Међународно такмичење за младе виолинисте „GRUMIAUX 2018“

  Такмичења / 2. април 2018.

  Од 29. марта до 1. априла 2018. године. у Бриселу је одржано XI Међународно такмичење за младе виолинисте „GRUMIAUX 2018“, на коме је учествовао Матија Спасојевић, ученик VII разреда Школе за музичке таленте, класа наставник Драгутин Младеновић.

  Ово такмичење је једно од престижних и врло захтевних међународних такмичења младих виолиниста, које се одржава на Краљевском конзерваторијуму у Бриселу.

  Такмичење се састоји од прелиминарног круга и финалног круга у свим категоријама. Жири је састављен од међународно признатих музичара.

  У Б категорији, којој припада наш Матија, такмичило се 26 младих виолиниста из 20 држава.

  После прелиминарног круга који је Матија прошао, у финалном кругу је освојио трећу награду.

  Морам да истакнем да сва деца која су свирала у финалном кругу фасцинантно свирају и да је конкуренција била веома јака. Коментари и утисци жирија на Матијином музицирању били су најпозитивнији. Посебан утисак је оставио на председника жирија Игора Ткатцхоук-а и све похвале за наставника Драгутина Младеновића.

  Од Клаудије Бара, корепетитора која је пратила Матију на такмичењу, добио је позив за сарадњу, где су разменили адресе и бројеве за будућу сарадњу.

  На такмичењу Матија је имао велику подршку наших познатих и признатих личности у Белгији, који су дошли на прелиминарни и финални круг да га бодре.

  После такмичења Матија је добио позив да одржи солистички концерт у Белгији.

  Велику захвалност исказујемо свештенику Милану Живановићу из Антверпена и његовој породици, која се несебично потрудила да наш седмодневни боравак протекне у најбољем  и најпријатнијем реду.

  Такође се захваљујемо на подршци:

  – Конзулу Републике Србије у Бриселу – госпођи Ани Косовац, која се потрудила и својим присуством бодрила Матију.

  – Професору на Краљевском конзерваторијуму, истакнутом виолинисти, господину Дејану Мијајеву и његовој супрузи Зорици.

  – Господину Синиши Цвјетковићу и господину Светозару Тркуљић- преводиоцима са француског и фламанског језика.

  – Највећу захвалност дугујемо наставнику Драгутину Младеновићу, без ког Матија данас не би био ово што јесте и постизао резултате.

  Неизмерно хвала Школи за музичке таленте у Ћуприји и директорки школе госпођи Данијели Јовић, који су помогли да се наш сан претвори у јаву и оправдамо очекивања.

  Марина Спасојевић, Матијина мама